Fordyb dig i:

fredag den 11. juli 2014

"Pas Dig Selv Marmelade"

Ribsene var lige ved, at være overmodne, så for noget tid siden skyndte jeg mig ud i regnvejret, for at plukke dem.

Planen var egentlig at lave ribsgele, men jeg fik sådan lyst til at lave marmelade i stedet for.

Så det gjorde jeg...

Jeg har verdens letteste opskrift, så jeg gik måske lidt amok og lavede 8 glas.

Det blev til 4 forskellig slags:

Ribs med lakrids

Ribs med cognac

Ribs med æble, mandler, vanillie og Cognac

Julemarmelade med ribs, æbler, kanel, muskat, og rom.

Opskriften er som sagt vildt let

 

500 g frugt eller bær (renset og evt. skåret i tern)

165 g sukker

1 tsk. Melatin i den røde pose

Evt . 1 dl væske

Krydderi efter eget ønske.

 

Frugt, sukker, væske og krydderier kommes i et ildfast fad og (hold nu fast) kommes i ovnen i ca 35-45 min, til frugten er blød, ved 175 grader!

Når det er færdigt, blandes der ca. 1 tsk. Melatin i og det sættes tilbage i ovnen i omkring 2 min.

Og så på glas.

BOM!

Er det ikke bare super? Der skal ikke røres, eller noget som helst! Deraf også navnet "Pas Dig Selv Marmelade"

Var det lige let eller hvad?

 

Fortsat god dag herfra.

 

 

2 kommentarer:

  1. Det virker godt nok let. Kan man gøre det ,de jordbær og rabare tror du ?

    SvarSlet
  2. Det er jeg ret sikker på. Jeg har selv lige lavet en omgang med solbær. Der skal måske lidt væske ved rababer, de er jo ikke så saftige i sig selv tænker jeg. Jeg ville hælde en lille deciliter ved og så måske tilsætte lidt hvis det så "tørt" ud.
    Hvis du prøver, så skriv endelig, hvordan det gik...

    SvarSlet

Jeg bliver så glad når nogen skriver og sætter pris på din kommentar.
Mange tak.